Ana Sayfa / Pilonidal Sinus Hastalık Bilgileri / Mikro Sinüsektomi Resimlerle Anlatımı

Mikro Sinüsektomi Resimlerle Anlatımı

Bu sayfada kıl dönmesinin mikro sinüsektomi ve diğer yöntemlerle yapılan ameliyatların resimlerle karşılaştırmasını bulacaksınız.

 

Hasta tip 4 kıl dönmesi hastasıdır,orta düzeyde ilerlemiş kabul edilir.Çok sayıda giriş delikleri ve uzak mesafede çıkış deliği mevcuttur.

kıl dönmesi

Hasta klasik teknikle (exizyon primer sütür) ameliyat edilseydi resimde görüldüğü şekilde geniş bir cilt alanı 16 cm kesilecekti.Buna paralele olarakta ameliyat sonrası 16 cm iz kalacaktı.

klasik ameliyat
klasik ameliyat

Flap tekniğiyle (cilt kaydırma) ameliyat edilseydi resimde gören siyah çizgi şeklinde büyük bir Z harfi gibi iz kalacaktı.Bu Z harfini bir bacağı 5-10 cm civarında olabilmektedir.

flep ameliyatı

Aynı hasta mikro sinüsektomi yöntemiyle ameliyat edildiğinde giriş ve çıkış delikleri 2+1.5 cm olarak iki yerden kesilir ve cilt altındaki kıl yumağı çıkarılır bu şekilde ağrı olmaz ve 2 + 1.5 cm yara izi kalır.Bu kadar yara izi ilk bakışta algılanamayacak kadar silik olmaktadır.

mikro sinüsektomi

Çıkarılması gereken doku miktarı küçük bir miktardayken klasik ameliyatlarda çıkarılan dokunun % 90 kadarı sağlıklı doku olmaktadır.Resme dikkatli bakıldığında sinüsün tüm olarak çıkarıldığı ve içerde kıl kalma ihtimalinin olmadığı görülmektedir.

çıkarılan kıl dönmesi

Bu hastalıkta asıl sorun cilt altındaki kıl yumağıdır (sinüs) ve tedavide bu kıl yamağının çıkarılması yeterlidir. Kıl dönmesi tedavisinin geniş kesilerle yapılan ameliyatlarında kıl yumağının yanında çok miktarda sağlıklı doku çıkarılmaktadır.Genellikle çıkarılan dokunun % 90 lık kısmı sağlıklı dokudur ve gereksiz yere çıkarılmaktadır.İşte mikro sinüsektominin tarif ediliş mantığıda budur.”sadece sorunun çıkarmak yeterlidir” mantığıyla içerdeki kıl yumağı kapsülüyle çıkarılmaktadır,yumak kapsülle çıkarıldığı için içerde kıl kalma ihtimali yoktur.Gereksiz sağlıklı doku çıkarılmadığı için gerginlik ve buna bağlı olarak gelişen ağrı,işgücü kaybı,dikiş açılması gibiciddi sorunlar görülmemektedir.

Yöntemin en büyük avantajı amelyata bağlı yaralanma çok küçük olduğu için tekrar etme ihtimali % 3 civarındadır.Klasik yöntemlerde bu ihtimal % 5 ile % 47 arasında değişmektedir.

 

Yazar Kıl Dönmesi Uzman

38 Yorumlar

  1. Merhabalar 2006 yılında kıl dönmesi Flep yöntemi ile ameliyat olmuştum. Geçenlerde biraz daha aşağı bölgede iltihaplanma yaptı. Bir başka doktora gittim. Flepi diğer tarafa kaydırarak ameliyat yapıcaz. Daha sonra mutlaka epilasyona girmelisin dediler. Flepin yapldığı bölgedeki sinirler biraz zayıf gibi iyi hissetmiyorum. Daha sonra yapılacak bir ameliyatta daha kötü duruma yol açar mı ?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    bence mikro sinüsektomi yöntemini araştırıp karar verin

  2. Öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.
    ben 2 yıl önce kuyruk sokumunda şişkinlik ve aynı örnek verdiğiniz resimdeki durum ile neredeyse aynı bir sorun ile karşılaştım.Hastaneye gittiğimde bana iltihapların kuruması için antibiyotik iğne verdiler bitince müracaat etmemi ameliyat için bana gün vereceklerini söylediler.bende denileni yaptım iltihap kurudu ama gün vermeyip beni arayacaklarını söylediler.aradan birbuçuk aylık bir süre geçtikten sonra şehirdışında iken beni arayıp yatışımı yapmamı söylediler.o nedenle ameliyat olamadım.tabi iltihap kurumuştu.Ama yaklaşık 16 ay oldu tekrar şişme yaptı ve akıntı oluyor.acaba çok büyümüşmüdür?Ayrıca ne yapmamı önerirsiniz.nasıl bir tedavi yöntemi önerirsiniz.Bahsini ettiğiniz mikro sinüsektomi yöntemi ile tedavi olabilirmiyim. SSK lıyım nerede bu tedaviyi olabilirim.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    evet olabilirsiniz,araştırırsanız aslında ameliyatı kaçırdığınız için şanslı olduğunuzu görürsünüz.
    IDEA klinikle görüşün

  3. Hocam Merhabalar. Ben bir yöntem duydum. Yakarak yapılan bir işlem varmış. Bu yöntem nedir? Sizin uyguladığınızdan farklı mıdır? İyileşme süresi ne kadardır? Teşekkürler.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    yakarak tedavi sonrası iyileşme çok gecikir.

  4. Hocam penisimin üst kıllı bölgesinde şişlik ve kızarıklık var ilk gün çok acıyordu ama şimdi ağrı azaldı kıl dönmesi olabirmi
    Op.Dr.Atilla KAYA
    penisin üstünde kıl dönmesi olmaz,batıktır

  5. hocam benim kuyruk sokumu etrafında ağrı, şişkinlik ve kırmızılık oluştu. dev. hastanesinde genel cerraha gittim. kıl dönmesi ve abse oluşmuş dedi. antibiyotik yazdı. daha sonra ameliyat ederiz dedi. micro sinüsektomi yöntemini sordum. bu yöntemin bu vakaya uygulanamıyacağını söyledi. doğru mudur?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    apseliyken buna karar verilemez
    apse geçtikten sonra
    info @ ideaklinik.com ye resim gönderin değerlendireyim

  6. Merhaba hocam; 3 gün önce kıl dönmesi ameliyatı oldum. 1 işaret parmağı kadar yer alındı. Ameliyatı yapan doktorum açık kalması daha iyi tekrarlamaz dedi. Bende açık kalmasını kabul ettim. Sizce iyi mi ettim? İyi bir yara bakımıyla normal hayatıma ne zaman dönebilirim? Tamamen yaranın iyileşmesi de ne kadar zaman alır? gibi sorularıma cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    normal yaşamınıza artık dönebilirsiniz
    kapanma yara büyüklüğüne ve bakımına bağlı olarak 2-6 ay sürebilir

  7. Özgür akkus

    hocam merhaba, benım kuyruk sokumumda ufak bir delik var, kıl dönmesi olabilirmi veya sorun nedir ?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    delik varsa kıl dönmesidir

  8. Özgür akkus

    merhaba hocam. benım kuyruk sokumumda ufak bir delik var 4-5 gündür ağırı yapıyor. kıl dönmesi olabilirmi ? veya sebebi nedir acaba ?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    evet kıl dönmesidir
    mikro sinüsektomi yöntemini araştırıp tedavi olun

  9. Hocam4gün önce ameliyat oldum kuyruk sokumundan ve orda hafif bir şişlik var normal midir
    Op.Dr.Atilla KAYA
    normal,ödemdir

  10. merhaba hocam benim uyluk sokumumda 7 seneden beri arada kırmızı renkte yaklaşık 1 cm çapında aşağı yukarı yuvarlak görüntülü arada şişip ininen (iltiğap benzeri) sivilce benzeri birşey var.Arada şiştiği anda elimle patlatttığım zaman ve kolonya sürdüğümde acı oluyor mümkün olduğunca steril tutmaya çalışıyorum.Ama rahatsız etmiyor.Yaklaşık 5 doktora gösterdim çoğunlukla piskiyatri uzmanı ve profesörü aile hekimi müdahale edilecek önemli birşey değil dediler. Fakat uzmanlık alanları değil.Bir kerede dermotoloğa göstermeyi düşünüyorum.Sizce bu nedir?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    dermatolog bilir
    fronkülit olabilir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Whatsapp Destek
İletişim Bilgilerimiz