Sayfa bulunamadı – Kuyruk sokumunda şişlik, ağrı ve akıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan kıl dönmesi çözümü ameliyat ile mümkündür. Bizler mikro sinüsektomi öneriyoruz. https://www.kildonmesiklinigi.com Kuyruk sokumunda şişlik, ağrı ve akıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan kıl dönmesi çözümü ameliyat ile mümkündür. Bizler mikro sinüsektomi öneriyoruz. Fri, 26 May 2023 08:02:53 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.3 Kıl Dönmesinden Korunmak İçin Alınması Gereken 5 Önlem https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesinden-korunmak-icin-alinmasi-gereken-5-onlem.asp https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesinden-korunmak-icin-alinmasi-gereken-5-onlem.asp#respond Sun, 22 Sep 2019 11:23:37 +0000 https://kildonmesiklinigi.com/?p=1019 Genç erkeklerin korkulu rüyası haline gelen kıl dönmesi hastalığı (pilonidal sinüs) riski puberte (ergenlik dönemi) sonrası başlamakta ve 40 yaşına kadar devam etmektedir. 40 Yaşından sonra risk yok denecek düzeye gelmektedir.

Peki, 40 yaşına kadar kıl dönmesi olmamak ya da kıl dönmesi ameliyatı sonrası tekrarlamaması için ne yapmalı, hangi önlemler alınmalı? Sorunun önüne geçebilmek için kıl dönmesi nedenleri ve risklerini yakından tanımamız gerekir.

İlk Olarak Kıl Dönmesi Nedenleri ve Risklerini Yakından Tanıyalım

Kıl dönmesi nedenleri arasında kişinin hata ve ihmalleri yanı sıra iş ve yaşam tarzı da bulunuyor. Daha önce kıl dönmesi neden olur? şeklinde bir yazı yayınladığım için burada tekrardan değinmeyeceğim. Aşağıda yer alan butona tıklayarak yazıya göz atabilirsiniz.

Kıl dönmesi nedenleri

Kişisel Hijyene Daha Fazla Önem Verin

Kıl dönmesi olmamak için dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kişisel temizliğe önem vermektir. Tabii ki kişisel hijyen deyince el, yüz temizliği aklınıza gelmesin. Daha çok kuyruk sokumu bölgesi ve göbek deliği akıllara gelmelidir. Daha doğrusu kıl dönmesi olması muhtemel bölgelerin temizliği aklımıza gelmelidir.

Günlük duş riski azaltır
Günlük banyo ve duş alışkanlığı oldukça önemlidir.

Dışkılama sonrası temizliği sadece anüs ve çevresi ile sınırlı tutmayın. Elinizi biraz daha yukarı götürerek kuyruk sokumu bölgesini de temizleyin. Böylece kuyruk sokumu bölgesine düşen kılları oradan almış olursunuz. Böylece cilt altına girecek kıl bırakmamış olursunuz.

Aynı şekilde günlük banyo ve duş ile de bu temizliği düzenli hale getirebilirsiniz. Düzenli hale getireceğiniz banyo ve duşlar size temizlik yanı sıra fiziksel ve zihinsel anlamda olumlu katkılar sağlayacaktır. Daha sağlıklı bir cilt, stresin azaltılması, yorgunluk halinden kurtulma ve birçok ağrı problemine çözüm olmaktadır. (1).

Kuyruk sokumu bölgeniz kıllı ise tüy dökücü kremlerle o bölgeyi temizlemelisiniz. O bölgede bulunan kıllar, saç ve sırtınızdan dökülen kılların kuyruk sokumu bölgesinde tutunmasını kolaylaştırır.

Kıl dönmesi, kuyruk sokumundan sonra en sık göbek deliğinde görülmektedir. Yine yetersiz hijyen kurallarına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Kişisel hijyen kuralları kapsamında belirli sürelerde göbek deliğini temizlemek gerekir. Basit bir cımbız ve kulak temizleme çöpü ile göbek deliğine giren kıl, tüy, elbise parçalarını çıkarmak gerekir.

Kaykılarak Oturmak Yerine Dik Oturmaya Çalışın

Günümüzde birçok meslek oturarak yapılmaktadır. 6 Saatten uzun süreli oturmak, oturarak çalışmak ya da araç kullanmak kıl dönmesi riskleri arasında yer almaktadır. Uzun süre oturan insanlar, genelde kaykılarak (arkaya doğru yaslanarak) oturmaktadır. Bu durum saç ve vücuttan dökülen kılların, kuyruk sokumu bölgesine daha kolay ulaşmasına neden olur. Sandalyede doğru oturmak, omurga sağlığı içinde son derece gereklidir. (2).

Oturma alışkanlığı kıl dönmesi yapabilir.
Dik ve doğru oturma alışkanlığı edinmelisiniz.

Fazla Kilo Probleminden Kurtulun

Ülkemizde de önemli sorun haline gelen fazla kilo, obezite birçok hastalık gibi kıl dönmesi riskleri arasında yer alıyor. Fazla kilolu insanların gluteal çukurları normalin üzerindedir. Yapılan bilimsel araştırmalar fazla kilolu insanların tedavi sonrasında da tekrarlama riskinin yüksek olduğunu göstermektedir. (3).

Fazla kilo her açıdan zararlıdır
Fazla kilo probleminden mutlaka kurtulmamız gerekir

Fazla kilo probleminden kurtulmak için düzenli spor ve sağlıklı beslenmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bunun için şimdi harekete geçme zamanı diye düşünüyorum.

Dar Kıyafetler ve Dar İç Çamaşırı Kullanımından Kaçının

Kıl dönmesi bazı kaynaklarda jean hastalığı olarak da geçmektedir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sağlık Merkezinde yapılan araştırma sonucuna göre: hastaların %84,9’unun düzenli ya da sıklıkla jean türü pantolon giydiği tespit edilmiştir. Tabii ki tek başına bir neden olarak gösterilemez. (4).

Jean ve dar pantolon da yine risk içerir
Mümkünse rahat kıyafetler tercih etmelisiniz.

Dikkat edilmesini istediğimiz bir husus ise atletin giyim şekli ile alakalı olacaktır. Birçok insan atleti külot içine sokmaktadır. Bu durum kıl dönmesi açısından oldukça risklidir. Atleti külot içine sokmak yerine dışına salınması önerilir.

Değerli arkadaşlar, sayfada aktardığımız önlemler %100 korunma önlemleri sağlamaz. Tabii ki ciddi anlamda riskin azalmasını sağlayacaktır. Sizden ricam kıl dönmesi belirtileri hususunda da bilgili olmanızdır. Aldığınız önlemlere rağmen pilonidal sinüs belirtileri ile karşılaşmanız halinde doktordan yardım alarak sorunu erken süreçte çözüme kavuşturabilirsiniz.

Referanslar

1. Goto, Y., Hayasaka, S., Kurihara, S., & Nakamura, Y. (2018). Physical and mental effects of bathing: A randomized intervention study. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2018.

2. Cho, I. Y., Park, S. Y., Park, J. H., Kim, T. K., Jung, T. W., & Lee, H. M. (2015). The effect of standing and different sitting positions on lumbar lordosis: radiographic study of 30 healthy volunteers. Asian spine journal, 9(5), 762.

3. Arda, İ. S., Güney, L. H., Sevmiş, Ş., & Hiçsönmez, A. (2005). High body mass index as a possible risk factor for pilonidal sinus disease in adolescents. World journal of surgery, 29(4), 469-471.

4. Ertan, C., Kulaçoğlu, H., Tümer, M., & Ungan, M. (2007). PILONIDAL SINUS:“JEEP DISEASE” OR “JEAN DISEASE”. Turkish Journal of Family Practice, 2(2), 65-67.

]]> https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesinden-korunmak-icin-alinmasi-gereken-5-onlem.asp/feed 0 Kıl Dönmesi Vücudun Neresinde Olur? https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-vucudun-neresinde-olur.asp https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-vucudun-neresinde-olur.asp#respond Sat, 21 Sep 2019 09:52:03 +0000 https://kildonmesiklinigi.com/?p=992 Tekrar belirtmek gerekirse: Kıl dönmesi ismi,hastalığın genel bir tabirdir. Sorunun görüldüğü yere göre isimleri: pilonidal sinüs, kist dermoid sakral, postairükiler pilonidal sinüs, interdijital pilonidal sinüs vb. şeklinde değişik isimlerle anılmaktadır.

Yukarıda belirtilen örnek gösteriyor ki: kıl dönmesi vücudun birçok yerinde olabilir. Bu nedenle sadece sakrokoksigeal (kuyruk sokumu bölgesine) odaklanmamak gerekir. Aynı şekilde göbek deliği, parmaklar ve hatta nadir de olsa dış kulak kısmında da görülebilir. Şimdi dilerseniz kıl dönmesinin görüldüğü alanları inceleyelim.

Tabii ki şunu da unutmamak gerekir ki: Kıl dönmesi %90-%95 gibi yüksek bir oranla sakrokoksigeal bölge dediğimiz, kuyruk sokumu bölgesinde görülmektedir.

Batık Kıllar İle Kıl Dönmesini Karıştırmamak Gerekir!

Yüzde batık kıl görüntüsü
Yüzde kıl dönmesi olmaz. Tıraş olunan bölgelerde batık kıl olabilir.

Kıl dönmesi denince birçok insanın aklına maalesef batık kıllar geliyor. Batık kıllar nedir? Kılın cilt dışına çıkamayarak, cilt altında uzamaya devam etmesi halidir. Bu sorun kıl dönmesi değildir! Batık kıllar, yüz, boyun; koltuk altı, bacaklar ve kasık bölgesinde görülür. (1). Kıl dönmesinde ise sorun saç ve vücudumuzdan dökülen kılların, cilt altına girerek orada birikmesi halidir.

Kuyruk Sokumunda Kıl Dönmesi (Kist Dermoid Sakral)

Bir üst paragrafta da belirttiğim gibi: kıl dönmesi en sık kuyruk sokumu bölgesinde görülür. İsim olarak: pilonidal sinüs, pilonidal kist ve başlıkta da belirttiğim gibi kist dermoid sakral olarak bilinmektedir. (2).

Kıl dönmesi nerede olur
Kuyruk sokumu ve pilonidal sinus görülme noktası

Nedenleri: arasında uzun süre oturmak, oturarak çalışmak, araç kullanmanın yanı sıra fazla kilolu, kıllı ve yetersiz hijyen alışkanlığı gelmektedir.

Belirtileri: ilk zamanlar fark edilecek kadar belirti ve şikayete neden olmayabilir. Tabii ki biraz dikkatli bakılması halinde, kuyruk sokumunda bir ya da birden fazla delik görebilirsiniz. Bunların, kılların cilt altına girmek için kullandıkları deliklerdir.

ilerleyen aşamada ise kaşıntı, kızarıklık ve hatta akıntı ve kötü kokuya neden olabilir. Akıntı yolunun tıkanması halinde, apse oluşacak ve ağrı, ateş gibi ek şikayetlere sebebiyet verecektir.

Bu durumda ilk olarak apsenin boşaltılması, sonrasında ise kıl dönmesinin tedavi edilmesi gerekir. Kıl dönmesi tedavi yöntemi olarak, mikro sinüsektomi yöntemini öneriyoruz.

Göbekte Kıl Dönmesi (Umbilical Pilonidal Sinüs)

Kıl dönmesi, kuyruk sokumundan sonra en sık göbek deliği dediğimiz umblikal alanda görülmektedir. Tabii ki bu nadir görülen bir olaydır. Özellikle gençler, vücut kılı fazla olanlar, yine yetersiz hijyen alışkanlığı olanlar risk taşımaktadır. İlk olarak 1880 yılında Hodges tarafından tanımlanmıştır. (3). (5).

Göbek deliğinde kıl dönmesi
Göbek deliğinden giren kılların ve akıntı görüntüsü

Kıllar ya da elbise tüylerinin göbek deliğine girerek, oradan cilt altına erişmesi halidir. Belirtileri arasında: göbek deliği kısmında ağrı ve devamında kan ve irinden oluşan akıntı olabilir. (4).

Nadir görülen bir sorun olması nedeniyle, tedavi yöntemleri arasında fikir birliği yoktur. İlk aşamada düzenli bir temizliğe ihtiyaç vardır. Kişi bunu evde kendisi de kolayca yapabilir. Çoğu zaman bu temizlik sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilir.

Sorun devam etmesi halinde doktorunuz konservatif ve cerrahi yöntemlerle tedavi edebilir. Tabii ki öncelik her zaman konservatif yöntemlerde olmalıdır. Eryılmaz ve arkadaşları 26 hasta ile yaptıkları çalışmada 24 hastanın konservatif yöntemlerle tedavi edildiğini rapor etmiştir. (6). Konservatif tedaviye cevap vermeyen 2 hasta ise umbilektomi yöntemi ile cerrahi olarak tedavi edilmiştir.

Ellerde Kıl Dönmesi (İnterdigital Pilonidal Sinüs)

Özellikle erkek kuaförlerinde sık görülen bir sorun ellerde kıl dönmesi (interdijital pilonidal sinüs) olarak isimlendirilmektedir. İlk olarak 1942 yılında bilimsel çalışma ile ortaya konmuştur. (7). (8). Berberlerde görülme nedeni müşterilerinin saç kılları olarak biliniyor. Özellikle ellerini tarak gibi kullanan berberlerde sık görülüyor.

Ellerde kıl dönmesi
Parmak aralarında dikkatli bakmalısınız

Meslek hastalığı olması nedeniyle riskli olan sadece berberler değildir. Pubmed taramasında gördük ki: çalışma alanında kıl, tüy (lif) olan birçok meslek dalında görülebiliyor.

Köpek Bakıcılığı Yapan 24 Yaşında Bir Erkek: Shikowitz-Behr 2016 yılında, köpek bakıcılığı olarak görev yapan 24 yaşında bir erkek hastaya ait olgu sundu. Elde ağrı ve apse ile doktora müracaat eden hastaya apse boşaltma ve antibiyotik tedavisi uygulandı. 4 Hafta sonra hasta yeniden apse şikayeti ile doktora başvurdu. Bu sefer detaylı bir inceleme sonunda hastanın deri altında köpeklere ait kıllar tespit edildi ve eksizyon yapıldığını rapor etti. (9).

Deri İşçisinin Elinde Tespit Edildi: Belki de aklınıza hiç gelmeyen bir meslek dericilik, yapılan olgu sunumlarından biri de dericilik mesleği ile alakalı oldu. Sevgi Kurt Yazar ve arkadaşlarının aktardığı bilgiye göre “46 Yaşında deri tabaklama işi yapan hastanın interdijital alanda kitle ve akıntı ile başvurduğunu belirtti. Antibiyotik tedavisine yanıt alınmayınca, kıl dönmesi teşhisi konmuş ve tedavisi yapılmıştır.”

Referanslar

1. Luo, D. Q., Liang, Y. H., Li, X. Q., Zhao, Y. K., Wang, F., & Sarkar, R. (2016). Ingrowing hair: A case report. Medicine, 95(19).

2. De Parades, V., Bouchard, D., Janier, M., & Berger, A. (2013). Pilonidal sinus disease. Journal of visceral surgery, 150(4), 237-247.

3. Hodges RM. Pilonidal sinus. Boston Med Surg 1880; 103:485-486.

4. El-Bakry, A. A. (2002). Discharging umbilicus. Saudi medical journal, 23(9), 1099-1100.

5. Sarıçam, G., Karaca, G., Pehlivanlı, F., & Yıldırım, K. Umblikal Pilonidal Sinüs: Olgu Sunumu. Van Tıp Dergisi, 21(3), 177-178.

6. Eryilmaz, R., Sahin, M., Okan, I., Alimoglu, O., & Somay, A. (2005). Umbilical pilonidal sinus disease: predisposing factors and treatment. World journal of surgery, 29(9), 1158-1160.

7. Uysal, A. C., ALAGÖZ, M. S., Ünlü, R. E., & SENSÖZ, Ö. (2003). Hair dresser’s syndrome: a case report of an interdigital pilonidal sinus and review of the literature. Dermatologic surgery, 29(3), 288-290.

8. Patel M, Malaviya G. Philadelphia, PA: Elsevier Churchill Livingstone; 2011. Kronik Enfeksiyonlar; sayfa 86–139.

9. Shikowitz-Behr, L., & Freedman, A. M. (2016). Recurrent Interdigital Pilonidal Sinus in a Dog Groomer. Journal of hand and microsurgery, 8(02), 113-114.

]]> https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-vucudun-neresinde-olur.asp/feed 0 Kıl Dönmesi Neden Olur? https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-neden-olur.asp https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-neden-olur.asp#comments Thu, 19 Sep 2019 05:44:06 +0000 http://www.kildonmesiklinigi.com/?p=405 Kıl dönmesi nedenleri arasında cinsiyet, yaş, meslek seçimi yanı sıra fazla kilolu olmak, vücudun normalin üzerinde kıllı olması öne çıkan sebeplerden bir kaçıdır. Tabii ki terleme ve yetersiz hijyen de bu risklere dahil edilebilir. (1). (2).

Kıl Dönmesi Nedir?

Kıl dönmesi neden olur? Konusuna geçmeden önce, sorunun yapısını biraz tanıyalım istiyorum. Kıl dönmesi, genel bir tabir olup: Kılların cilt altından kist oluşturması halidir. Bizim için önemli olan, kuyruk sokumu bölgesinde oluşanlardır. Kuyruk sokumu haricinde, göbek ve çeşitli mesleklerde (berber ve dericiler özellikle) ellerinde de görülebilir. (8). (9).

Kıl Dönmesinin Dereceleri Var mı?

Hayır, pilonidal sinüs probleminde herhangi bir derecelendirme yoktur. O genelde iç hemoroid (basur) hastalığında yapılır. Tabii ki kıl dönmesi hastalarında da sorunun ilerlemesi, tedavinin geciktirilmesine bağlı olarak basit ve ileri seviye şeklinde ayrıştırma yapılır. Kıl dönmesi giriş ve çıkış delikleri bir noktada olabileceği gibi birden fazla noktada olabilir.

Kıl dönmesi neden olur
Kuyruk sokumu bölgesinde şişlik, ağrı, akıntı ve delikler kıl dönmesi belirtisidir.

Kıl Dönmesi Nasıl Oluşuyor?

Kuyruk sokumunda kıl dönmesi, dökülen saç ve vücut kıllarının, kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına girmesi ile ortaya oluşur.

Tıp literatüründe birçok isimle anılmaktadır. Pilonidal Sinus, Pilonidal Kist, Kist Dermoid Sakral bunlardan bir kaçıdır. Aynı zamanda Jeep ve Jean (dar pantolon) hastalığı olarak da tabir edilmektedir.

Kıl dönmesi görülme sıklığı, yaşadığımız toplumlara göre değişiklik göstermektedir. Avrupa’da yapılan araştırmalar, 100.000 kişi içinde 26 kişinin kıl dönmesi olduğunu gösteriyor. (3). Türkiye’de 1000 asker arasında yapılan çalışmada: 88 tanesi kıl dönmesi olduğu anlaşıldı. Aynı zamanda 88 askerden, 32 tanesinin aileleri de pilonidal sinüs (kıl dönmesi) olduğu belirlenmiştir (4).

Kıl Dönmesi İçin Risk Faktörleri Nelerdir?

Öncelikle kıl dönmesi kesin nedeni bilinmemektedir. Yapılan araştırmalar risk faktörlerini ortaya koymaktadır.

15-25 Yaş Arası Erkekler, Kıl Dönmesi İçin Daha Risklidir

Yapılan tüm araştırmalarda görülüyor ki: erkekler, kadınlara göre daha fazla almaktadır. Özellikle 15-25 yaş aralığında bu risk daha fazladır. Yukarıda verdiğim 1000 askerden 88 tanesinin kıl dönmesi olması en güzel örneklerden biridir. (4). Tabii ki risk sadece 15-25 yaş arası için değildir. 40 Yaşına kadar devam etmekte ve sonrasında azalmaktadır. (5).

Kadınlarda Kıl Dönmesi Olmaz mı? Tabii ki Olur.

Kıl dönmesi sadece erkeklere özgü bir sorun değildir. Aynı şekilde kadınlarda da görülür. Yukarıda verdiğim örnek, erkeklerde daha fazla görüldüğünü belirtmek içindir. Dr. Ahmet Kayadibi ve arkadaşlarının 1995-2004 yılları arasında 168 hasta ile yaptıkları araştırmada, hastaların 45 tanesi kadınlardan oluşuyordu. (6).

Aynı şekilde Franckowiak ve arkadaşlarının yaptığı çalışmada, 31497 erkek ve 21367 kız öğrenci düzenli olarak muayeneye edildi. Araştırma sonunda erkeklerin %1.1’i kızların ise %0.11’i pilonidal sinüs problemi ile tanıştılar. (7).

Uzun Süre Oturarak Çalışmak, Araç Kullanmak

Kıl dönmesi riskleri arasında ikinci sırada, uzun süre oturmak geliyor. Bu risk milyonlarca insanı yakından ilgilendiriyor diyebilirim. İnsanların büyük bir bölümü her gün en az 6 saat boyunca oturarak çalışıyor ya da araç kullanıyor. Bu durum da pilonidal sinüs riskini artırıyor.

6 Saatten fazla oturmanın riskli
6 Saatten fazla oturarak çalışmak, araç kullanmak zararlıdır.

Peki, oturmak nasıl bir risk teşkil ediyor diye düşündünüz mü? Uzun süre oturan insanlar 20-30 dakika sonrası dik oturamaz ve yavaş yavaş kaymaya başlar, bu şekilde saçınızdan ya da sırtınızdan dökülen kıllar, elbise tüyleri kolayca kuyruk sokumu bölgesine kayabilir.

Risklerden biri de yetersiz hijyen olarak kabul ediliyor. Haftada 1 ya da 2 defadan az banyo yapanlarda risk artmaktadır. Bu durumu açıklamak gerekirse: Kuyruk sokumu bölgesine kayan kılların temizlenmesi, orada kalmaya devam etmesi sonucu risk oluşuyor.

Önerim: her tuvalet ihtiyacımız sonrası kuyruk okumu bölgesine de bir el atarak, o bölgenin temiz kalması ve kıllardan temizlenmesini sağlamalıyız. Böylece uzun süre oturmanız ya da araç kullanmanız, pilonidal sinüs için risk oranı azalacaktır.

Fazla Kilolu, Obez Olmak da Kıl Dönmesi Nedenidir

Hemen hemen tüm araştırmalarda fazla kilo, obezite, kıl dönmesi riskleri arasında görebilirsiniz. Bunun nedeni kilolu insanlarda gluteal oluk kısmının daha derin olması ile alakalıdır. Fazla kilo problemi devam ettiği sürece, maalesef tedavi sonrası tekrarlama riski de hayli yüksek olacaktır.

Fazla kilonun neden olduğu kıl dönmesi
Fazla kilolu (obezite) durumu insanlarda görülmesi muhtemel hastalıklar

Fazla kilolu ya da obezite durumunda olan insanların, hareketsiz oldukları söylenebilir. Uzun süre oturmaya bağlı risk, fazla kilolu kişilerde de görülmektedir.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde, tedavisi yapılan 114 hastanın 6 tanesi %5’i fazla kilo, obezite nedeniyle tekrarladığı rapor edilmiştir. (10). Bu nedenle fazla kilolu insanlar, diğer sağlık sorunları kadar, pilonidal kist problemine de dikkat etmeleri gerekir.

Fazla kilolu insanlar, ideal kiloya sahip insanlara göre, daha fazla terledikleri bilinmektedir. Kuyruk sokumunda terleme, kılların orada uzun süre kalması ve cildin yumuşayarak, kılların daha kolay girmesini sağlar.

Vücudun Fazla Kıllı Olması da Risk İçerir

Kıl dönmesi nedenleri arasında, vücudun fazla kıllı olması da gösterilmektedir. Erkeklerde, kuyruk sokumu bölgesinde kıl oranı normalin üzerinde olabilir. Bu durum kişinin androjen yüksekliğine göre değişir. Risk sadece erkekler için geçerli değil, hirsutism (kadınlarda aşırı tüylenme) problemi olan kadınlarda da görülebilir. (12). Aşağıda yer alan görselde, hirsutizmli bir kadındaki aşırı kıllanmak dikkat çekmektedir.

Hirsutism hastalığı olan bir kadın hasta
Hirsutism (Kadınlarda, olmaması gereken yerlerde, aşırı kıllanmaya neden olur.)

Vücudumuzda yer alan tüm kıllar, uzar, belli bir süre yaşar ve dökülür. Kısa bir dinlenme süresinden sonra yine: uzar, yaşar ve dökülür. Bu nedenle vücudumuzdaki kıllar dökülerek risk oluşturmaktadır.

Saç Dökülmesi de, Kıl Dönmesine Sebebiyet Verebilir

Ameliyat ile cilt altında biriken kıl yumağı çıkarılır. Bazen bu kılların yapısı araştırılmaktadır. Yapılan araştırmalarda: Kılların büyük bir bölümünün saçlara ait olduğu görülüyor. Saç dökülmesi nasıl bir risk oluşturuyor? Diye düşünebilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğim gibi saçlar da, 2-6 yıl yaşar, dökülür, kısa bir dinlenme sonrası yeniden çıkmaktadır. Bu döngü sağlıklı saçlar için geçerlidir. Erkek tipi dökülme dediğimiz: genetik saç dökülmesi olanlarda, saçın yaşam süreci 6-7 ay sürmektedir. Sürekli ve bolca saç dökülmesi yaşanmaktadır. Öyle ki, günlük 200-300 tel saçınız dökülebilir. (11).

Dökülen bu saçların büyük bir bölümü sırtımızdan, kuyruk sokumu bölgesine kaymaktadır. Fazla kilo, uzun süre oturma, yetersiz hijyen gibi durumlarda varsa maalesef pilonidal sinüs riski, saç dökülmesi olanlarda da görülebilir.

1. Onder, A., Girgin, S., Kapan, M., Toker, M., Arikanoglu, Z., Palanci, Y., & Bac, B. (2012). Pilonidal sinus disease: risk factors for postoperative complications and recurrence. International surgery, 97(3), 224-229.

2. Harlak, A., Mentes, O., Kilic, S., Coskun, K., Duman, K., & Yilmaz, F. (2010). Sacrococcygeal pilonidal disease: analysis of previously proposed risk factors. Clinics, 65(2), 125-131.

3. Khanna, A., & Rombeau, J. L. (2011). Pilonidal disease. Clinics in colon and rectal surgery, 24(01), 046-053.

4. Akinci, Ö. F., Bozer, M., Uzunköy, A., Düzgün, Ş. A., & Coşkun, A. (1999). Incidence and aetiological factors in pilonidal sinus among Turkish soldiers. The European journal of surgery, 165(4), 339-342.

5. Duman, K., Harlak, A., Mentes, O., & Coskun, A. K. (2016). Predisposition and risk factor rates for pilonidal sinus disease. Asian journal of surgery, 2(39), 120-121.

6. Kayadibi, A., Hasanoğlu, A., & Akkuş, M. A. Pilonidal Sinüs Hastalığının Meslek, Yaş, Cinsiyet ve Vücut Kitle İndeksi ile İişkisi.

7. Franckowiak, J. J., & Jackman, R. J. (1962). The etiology of pilonidal sinus. Diseases of the Colon & Rectum, 5(1), 28-36.

8. Yazar, S. K., Aksu, E. K., Leblebici, C., & Serin, M. (2018). An insight to pilonidal sinus etiology; interdigital pilonidal sinus. Turkderm, 52(3), 100-102.

9. Sarıçam, G., Karaca, G., Pehlivanlı, F., & Yıldırım, K. Umblikal Pilonidal Sinüs: Olgu Sunumu. Van Tıp Dergisi, 21(3), 177-178.

10. Cubukcu, A., Gönüllü, N. N., Paksoy, M., Alponat, A., Kuru, M., & Özbay, O. (2000). The role of obesity on the recurrence of pilonidal sinus disease in patients, who were treated by excision and Limberg flap transposition. International journal of colorectal disease, 15(3), 173-175.

11. Cranwell, W., & Sinclair, R. (2016). Male androgenetic alopecia. In Endotext [Internet]. MDText. com, Inc..

12. Hohl, A., Ronsoni, M. F., & Oliveira, M. D. (2014). Hirsutism: diagnosis and treatment. Arquivos Brasileiros de Endocrinologia & Metabologia, 58(2), 97-107.

]]> https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-neden-olur.asp/feed 58 Kıl Dönmesi Tedavi Ücretleri https://www.kildonmesiklinigi.com/tedavi-ucretleri.asp https://www.kildonmesiklinigi.com/tedavi-ucretleri.asp#comments Fri, 01 Mar 2019 05:37:00 +0000 http://www.kildonmesiklinigi.com/?p=298 Kıl dönmesi tedavi ücretleri, SGK’lı hastalar için 6000 TL’den başlamaktadır. Uygulanacak yöntem ve hastalığın boyutuna bağlı olarak 12000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Detaylı bilgi için 0542 621 08 88 numaralı telefonu arayabilir ya da WhatsApp uygulamasından yazabilirsiniz.

Türkiye’nin en gelişmiş Proctoloji (makat hastalıkları) tedavi merkezi IDEA Klinik Türkiye’de bir ilke imza atarak sabit ve şeffaf fiyat uygulamasına devam ediyor, İstanbul’da üç, Ankara, Bursa ve İzmir’de toplam 6 şube ile hizmet vermektedir. Tüm hastalara ücretsiz muayene imkanı sunan kurum aynı zamanda kıl dönmesi tedavi ücretlerini İnternet sitesinde yayınlayarak tedavi sonrasında ne kadar ücret ödeyeceğinizi biliyorsunuz.

Bunu yapan nadir sağlık merkezlerinden biri olup, fiyatlara geçmeden önce Pilonidal Sinüs tedavisinde uyguladığımız tedavi yöntemlerine bakmak istiyorum. Idea klinik İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da yer alan tüm kliniklerinde bu alanda deneyimli Proktoloji uzmanları görev yapmaktadır. Tedavi yöntemleri olarak ise başta Mikro Sinüsektomi olmak üzere Sinüsotomi ve Karidakis gibi yöntemler uygulanmaktadır.

Ameliyat Fiyatları

Mikro Sinüsektomi
Yazının giriş kısmında da belirtildiği gibi kliniklerimizde en çok uygulanan ameliyat yöntemlerinden biri Mikro Sinüsektomi olup, IDEA Bakırköy Kliniği doktorlarından Op. Dr. Atilla KAYA’nın geliştirdiği bir yöntemdir. Uygulanışı ülke genelinde hızla yaygınlaşmakta olup, sadece 1-2 cm alanda yapılan kesi ile cilt altındaki sinüs onu saran kapsül ile çıkarılmaktadır.

Ücretsiz Muayene İmkanı Sunuyoruz
Doktorlarımız hasta memnuniyetini ön planda tutmak için gerekli tüm imkanları seferber ediyor. Özel sağlık merkezleri arasında bir ilke imza atarak SGK mensubu hastalardan muayene ücreti almıyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da yer alan kliniklerimize randevu alarak size uygun gün ve saatte gelebilirsiniz. Kliniklerimiz ve iletişim bilgilerini incelemek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayınız. https://www.ideaklinik.com/tedavi-ucretleri-bilgisi.html

Yapılan muayene sonucunda size uygulanacak olan tedavi ve ücreti tekrar belirtilmekte ve onay vermeniz halinde tedavi aşamasına geçilmektedir. Muayene esnasında iltihap olması halinde önce apse boşaltılarak 1-2 ay sonra tedaviye gelmeniz gerektiği belirtilir.

Kadın Genel Cerrahi Uzmanı İle Utanma Problemine Son
Pilonidal Sinüs daha çok erkeklerde görülen bir hastalık olmasına karşın kadınlarda da olabilmektedir. Kadınlarda utanma sonucu tedavi sürekli ertelenmektedir. Bu sorunu aşmak için kliniklerimizde bayan genel cerrah çalıştırma kararı aldık ve uygulamaya ilk olarak IDEA Antalya kliniğinden başladık. Op. Dr. Seher Şirin 30 yılı aşkın tecrübesi ile kıl dönmesi başta olmak üzere tüm makat hastalıkları teşhis ve tedavisinde siz değerli hanımların yanında olmaya devam ediyor.

Doktora Sor
Evet arkadaşlar bu konuda aktaracaklarımız bu kadar olup, sizlerin bu hususta sormak, öğrenmek istediği bilgiler varsa aşağıda yer alan yorum formunu kullanarak sorularınızı doktorlarımız iletebilirsiniz. Hekimlerimiz hastalardan geri kalan vakitlerinde sizlerden gelen sorulara yanıt vermektedir. Aynı şekilde idea kliniklerde yapılan diğer hastalıklara ait tedavi ücretlerini görmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz.

]]>
https://www.kildonmesiklinigi.com/tedavi-ucretleri.asp/feed 269
Belirtileri nedir, nasıl anlaşılır? https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-belirtileri.asp https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-belirtileri.asp#comments Wed, 20 Jun 2018 06:36:30 +0000 http://www.kildonmesiklinigi.com/?p=14 Teşhis koyduğumuz hastaların %90 gibi büyük bir bölümü uzun süre kıl dönmesi problemi ile yaşadıklarını görüyoruz. Bunun durumun başlıca iki nedeni bulunuyor. İlki utanma duygusu ile hareket ederek maalesef doktordan uzak kalmaktır. İkincisi ise uzun bir süre hastalığı fark etmeme olabilir. Bu nedenle hazırladığımız bu yazıda kıl dönmesi belirtileri ve nasıl anlaşılacağına dair detaylara yer vereceğiz.

Kıl Dönmesi Nasıl Anlaşılır?

Yukarıda da belirtildiği gibi pilonidal sinüs ilk etapta ciddi bir belirti ve şikayeti olmadan aylar, yıllar boyunca ilerleyebilir. Bunu dikkate alarak bazı küçük detaylara da odaklanmak gerekir. Şimdi dilerseniz kıl dönmesini ilk andan itibaren nasıl fark edebileceğimizi başlıklar halinde görelim.

Kuyruk Sokumunda Giriş Deliği, Delikleri

Başlığı okuyan insanların büyük bir bölümü ne alaka diyordur. Çünkü insanlar pilonidal sinüsü kıl batması ile karıştırıyor. Yani cilt dışına çıkamayan kıllar cilt altında uzayarak bu soruna neden olduğunu düşünüyorlar. Tabii ki öyle olmadığını hemen hemen her yazıda anlatmaya çalışıyorum. Kıl dönmesinde ilk aşama saç ve vücut kıllarının kuyruk sokumu bölgesine dökülmesi halidir. Sonrasında bu kıllar ciltte delik açarak deri altına girmektedir. Bu nedenle kıl dönmesi belirtilerinde ilk aşama kılların giriş delikleri olmaktadır. Erken teşhis etmek için dikkat edilmesi gereken en önemli husus budur. Aşağıda yer alan resimde giriş deliklerinin ne olduğunu daha anlaşılır şekilde görebilirsiniz.

Kıl Dönmesi Belirtileri

Makatta Akıntı (Islaklık, Kötü Koku)

Evet, arkadaşlar ilk belirti olarak giriş deliklerini yukarıda görsellerle destekleyerek anlatmaya çalıştım. Bu aşamada sorunun fark edilmesi yüksek ihtimal değildir. Kimse doktora kuyruk sokumu bölgemde delik var mı? Diye gelmez. Ama şu yapılabilir. Evliler özellikle eşlerinden rica ederek belirli zaman aralıkları ile (2-3 ayda bir) kuyruk sokumu bölgesinde delik olup, olmadığına bakabilirler. Bunda utanacak, sıkılacak bir şey yoktur.

İç Çamaşırı Islatacak Düzeyde Akıntı Olabilir: İlk aşamalarda tek belirti yukarıda da belirttiğim gibi giriş deliğidir. Bu aşamada fark etmemeniz halinde sonraki belirti makatta akıntı olacaktır. Tabii ki akıntı yerine direkt olarak iltihap, apse, ağrı ateşlenme de olabilir. Ben yine muhtemel belirtileri sırası ile aktarmaya çalışayım. Cilt altında biriken kılların sayısı sürekli artmaktadır. Açılan delik ve sonradan açılacak deliklerle kıllar için birden fazla yol oluşur. Bu yoldan deri altına onlarca kıl girebilir.

Vücudun Savunma Mekanizması Devreye Girer ve Sıvı Salgılar: Cilt altında biriken kılların sayısı arttıkça hemen vücudun savunma mekanizması devreye girmektedir. Cildi kıllardan korumak için 2 aşamalı koruma yöntemi uygular. İlki cilt altındaki kılları zar ile kaplayarak onları zararsız hale getirir. Buna ek olarak sıvı madde salgılayarak onları imha etmeye çalışır. Salgılanan sıvı madde maalesef keratin gibi güçlü bir maddeden oluşan saç kıllarını eritmeye, yok etmeye yeterli olmaz.

Salgılanan Sıvı Cilt Dışına Çıkması Gerekir: Vücudun salgıladığı ve herhangi bir etkisi olmayan bu sıvı artık vücut dışına atılması gerekir. Bunun içinde kılların giriş deliklerini kullanır. Kılların girdiği yolu izleyerek cilt dışına çıkar. Bu durum kişide makat akıntısı dediğimiz soruna neden olur. Günlük en fazla birkaç damla olacak şekilde iç çamaşırı hafif düzeyde ıslatabilir. Bu akındı aynı zamanda kötü kokuya neden olmaktadır.

[su_note]Her Akıntı Kıl Dönmesi İle Alakalı Değildir!

Burada önemli bir hususa değinmek istiyorum. Öncelikle her akıntıyı sakın kıl dönmesi sanmayın. Çünkü anal fistül dediğimiz farklı bir hastalık ile alakalı olabilir. Anal fistül hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse makat ile kalın bağırsağın son kısmı arasında iki ucu açık tünel olarak tabir edilir. Makat apsesi erken süreçte boşaltılmaması halinde kendi kendine patlar cilde zarar verir. Bu zarar makat ile kalın bağırsağın son kısmı arasında iki ucu açık kanal oluşmasına neden olur. Kalın bağırsaktan gelen dışkılar bu kanaldan da akarak makatta akıntıya neden olmaktadır. Bu nedenle makat çevresinde büyük bir delik varsa fistül olarak da değerlendirilebilir. Tabii ki pilonidal sinüs çıkış deliği olabileceğini de unutmamalısınız. Yazının geri kalan kısmında giriş deliğini gördük, ilerleyen aşamada ise çıkış deliği dediğimiz belirtiyi de ele alacağız. [/su_note]

Makat Islaklığına Bağlı Kaşıntıya Neden Olur

Günlük birkaç damla şeklinde cilt dışına akan bu sıvı makat bölgesindeki cildi ıslatarak sürekli nemli olmasını sağlar. Tabii ki bu durum ciltte tahriş ve cildin koruyucu tabakasının yok olmasına neden olur. Bu durumda can sıkıcı makat kaşıntısı ile karşı karşıya kalmanız kaçınılmazdır. Yine belirtmek gerekirse ki kaşıntılar sadece pilonidal sinüs ile alakalı değildir. Anal dermatit, hemoroid, anal fissür gibi hastalıklarda kaşıntıya neden olabilir.

[su_note]Pruzon Krem İle Kaşıntıyı Önleyebilirsiniz!

Ortaya çıkan bu kaşıntı problemini Pruzon krem ile önleyebilirsiniz. Kortizonsuz içeriği ile dikkat çeken ürün ilk kullanımda rahatlatıcı etkisini ortaya koymaktadır. Tabii ki yaşadığınız sorun kıl dönmesine bağlı ise maalesef tam anlamı ile ortadan kaybolmaz. [/su_note]

Makatta Ağrı, Şişlik, Ateşlenme

Evet, arkadaşlar bir diğer önemli belirti ise sorunun ilerleyen aşamalarında yaşayacağınız ağrı, şişlik, ateşlenme gibi sorunlar olacaktır. Burada karşımıza yine makatta akıntı problemi çıkmaktadır. Vücudun salgıladığı sıvı vücut dışına çıkması, akması halinde sorun yoktur. Yani akıntı devam ettiği süreçte sorun yoktur. Fakat o akıntı her zaman mümkün olmayabilir. Akıntının kullandığı giriş deliği tıkanabilir. Bu durumda sıvı cilt altında birikmeye başlayacaktır. Mikroplarla birleşerek daha da tehlikeli hale gelecektir. Kişide bu durumda şişlik, sürekli artan ağrı ve ateşlenme gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bunun nedeni kıl dönmesi apsesi ile alakalıdır.

Apsenin İvedilikle Boşaltılması Gerekir: Bu tür bir sorunla karşılaşan hastalar mutlaka acil olarak doktora ya da hastanelerin acil bölümlerine müracaat ederek apsenin boşaltılması gerekir. Apse boşaltılması ile birlikte hastanın ağrı problemi büyük ölçüde azalacaktır. Apse boşaltma işleminden 1-2 ay sonra ise kıl dönmesi tedavi edilmesi gerekir. Yani apsenin boşaltılması pilonidal sinüs probleminin iyileştiği anlamına gelmez.

  Kıl dönmesi tedavi prensipleri;

Pilonidal sinüs erken evrede çok küçüktür, bu evrede tedavisi de o kadar kolay olur. Hasta açısından tedavi sonrası zahmetsiz geçer. Zamanla sinüs büyüyeceğinden flap ameliyatı, açık bırakma gibi cerrahi tedaviler yapmak zorunda kalınır ki bu tedavilerde uzun süreli yatak istirahati (bazen aylarca) ve iş gücü kaybı olur. Yara yerinde çok çirkin bir iz kalır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da cerrahların büyük çoğunluğunun sinüsün büyüklüğü ne olursa olsun büyük kesi ile gereksiz yere sağlam doku alıp flap ameliyatı, açık bırakma gibi yöntemler tercih etmeleridir.

  

Kıl Dönmesi Apsesi Nasıl Boşaltılır?
Dilerseniz konuyu daha anlaşılır hale getirmek için birde video paylaşayım. Ama şunu belirtmek isterim ki görüntü itibari ile biraz mide bulandırıcı olacaktır. İzlemeden önce bu hususu dikkate almalısınız.

İltihap, Apse Çıkış Deliği

Bir diğer önemli kıl dönmesi belirtisi ise çıkış deliğidir. Yukarıda apsenin acil olarak boşaltılması gerektiğinden bahsettik, çünkü siz bunu yapmazsanız apse kendiliğinden patlayacaktır. Tabii ki nereden boşalacağını kestirmek zordur. Genelde apseye birkaç cm mesafede olur. Patlayan apse çıkış deliği oluşturur. Kılların giriş deliğine göre daha geniş çapta olan çıkış deliği sorunun da ilerlediğini göstermektedir.  Aşağıda yer alan görselde çıkış deliğinin ne olduğunu net bir şekilde görebilirsiniz.

Kıl Dönmesi Nası Anlaşılır

Evet, arkadaşlar pilonidal sinüs hastalarında en sık karşılaşılan bulgu ve belirtileri aktarmaya çalıştım. Ortaya çıkan sonuç gösteriyor ki yaşadığımız küçük sorunlar aslında ciddi hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Bu nedenle ağrı kesici kullanarak ağrıyı ortadan kaldırmak, kaşıntı kremi kullanarak kaşıntıyı ortadan kaldırmak yerine mutlaka bu sorunların neden olduğunu bulmalı ve bu soruna neden olan asıl sorunu ortadan kaldırmalısınız.
IDEA Klinik olarak sizlere geniş çaplı destek sunuyoruz. Ücretsiz muayene yanı sıra sanal muayene uygulaması ile kliniklerimize gelmeden yaşadığınız sorunlar ve hastalığınız ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Kuyruk sokumunda yer alan sorunların ne olduğunu öğrenmek için o bölgeden resim çekerek genel cerrahi uzmanlarımıza gönderebilirsiniz.
Bu konuda sormak istediğiniz hususlar varsa bunun içinde aşağıda yer alan soru ve yorum formunu kullanarak doktorlarımız yanıtlamak üzere iletebilirsiniz.

]]>
https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-belirtileri.asp/feed 3717
IDEA Klinik https://www.kildonmesiklinigi.com/idea-klinik.asp https://www.kildonmesiklinigi.com/idea-klinik.asp#comments Wed, 21 Jun 2017 16:40:16 +0000 http://www.kildonmesiklinigi.com/?p=590 Kıl dönmesi tedavisinde en gelişmiş yöntemler ve tecrübeli hekimleri tanımaya hazır mısınız? IDEA Klinik olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da sizleri proktoloji (makat hastalıkları) uzmanları ile buluşturuyoruz. Örnek vermek gerekirse kıl dönmesi ameliyatında en gelişmiş yöntemlerden birini geliştiren Op. Dr. Atilla KAYA’da idea klinik bünyesinde yer almaktadır. Diğer genel cerrahi uzmanlarının isimleri ve görev yerlerini aşağıda yer alan listede görebilirsiniz.

Kadın Genel Cerrahi Uzmanları da Görev Yapıyor

Anal bölgede görülen hastalıkların teşhis ve tedavisi kadın erkek tüm insanlarda utanmaya neden olmaktadır. Bu durum kadınlarda daha fazla yaşandığı görülmektedir. Kadın hastalar rahatça muayene ve tedavi olabilmek için kadın genel cerrahi uzmanı olan sağlık merkezlerini tercih etmektedir. Kadın genel cerrahi uzmanı bulunan yerlerden biri de IDEA olup, tecrübeli isimler görev yapmaktadır.

Muayenelerden Ücret Alınmıyor, Tedavi Ücretlerinde SGK’lı Hastalara İndirim Yapılıyor

Anal bölgede kıl dönmesi dâhil olmak üzere birçok hastalık görülebilmektedir. Bu nedenle yaşadığınız şikâyetler doğrultusunda hastalığınız teşhis edilmesi gerekir. Hastaların bu konuda daha kolay hizmet alması için muayene ücreti alınmıyor. Tedavi ücretlerinde ise SGK’lı hastalara %50 indirim yapılmaktadır. Tedavi ücretlerini görmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz.

IDEA Klinik İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da

Mikro Sinüsektomi gibi gelişmiş bir yöntemle sağlığınıza kavuşmak için Türkiye’nin 4 farklı ilinde size en yakın noktada hizmet veriyoruz. 3 Tanesi İstanbul’da olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa’da hizmet alabilirsiniz. Çevre illerden geldiğinizde ise 15-20 dakika içinde muayene ve tedaviniz yapılarak geri dönebilirsiniz. Çünkü yaptığımız tedavilerin hiç birinde narkoz ya da hastanede yatma gereksinimi olmuyor. Size en yakın sağlık merkezi adres ve iletişim bilgisini aşağıda görebilirsiniz.

İstanbul Bakırköy
Zeytinlik Mahallesi Yakut Sokak No:23 Kat:3 Bakırköy
0212 572 72 65

İstanbul Kadıköy
Bağdat Caddesi No:310 Kat:1 No:1 Kadıköy
0216 357 00 02

İstanbul Şişli
Halaskargazi Caddesi Kuran İş Merkezi No:145 Kat:5 Nişantaşı
0212 247 10 04

Ankara Çankaya
Türkkonut – Yener İş Hanı Atatürk Bulvarı No:81/4 Kızılay
0312 431 75 47

İzmir Konak
Atatürk Caddesi 174/1 Kat:4 (Cumhuriyet Meydanı) Konak
0232 422 10 06

Bursa Nilüfer
Cumhuriyet mahallesi. Yağmur Sokak. Cadde 224 Sitesi. B Blok / Daire: 5 Nilüfer Bursa
0224 247 10 06

Antalya Muratpaşa
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No.2 Kat.1 Muratpaşa / Antalya
0242 312 22 20

Kıl Dönmesi Tedavisinde Mikro Sinüsektomi Yöntemi Uygulanıyor

Erkeklerin korkulu rüyası haline gelen kıl dönmesi probleminden kurtulmak için sadece 5-10 dakikanızı ayırmanız yeterlidir. Çünkü en gelişmiş yöntemlerden biri olan Mikro Sinüsektomi uygulanmaktadır. Bölgesel uyuşturma ile yapıldığı için hasta tedavi sonrası evine, işine dönebilir. Hatta kendi aracını kullanarak yapmak istediği her şeyi kolayca yapabilir. Ameliyathane gerektirmediği için ücreti klasik yöntemlere göre daha ekonomiktir.

Tüm Makat Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi Yapılıyor

IDEA sadece pilonidal sinüs ile sınırlı kalmadan tüm anal bölge hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile sınırlı kalmadan tüm makat hastalıkları teşhis ve tedavisinde hizmet vermektedir. Dilerseniz en sık karşılaştığımız anal bölge hastalıkları ile teşhis ve tedavisine dair hususları görelim.

Hemoroid (Basur)

Makat hastalıkları arasında muhtemelen en sık görüleni hemoroid halk arasında basur olarak da tabir edilmektedir. Gerçi çoğu yerde mayasıl olarak geçse de Mayasıl (Anal Dermatit) dediğimiz ve cilt hasarı sonucu kaşıntıya neden olan farklı bir problemdir. Hemoroid kadın, erkek ayrımı olmaksızın kabızlık problemi yaşayan insanları etkilemektedir. Tuvalette uzun süre geçirme ve ıkınma alışkanlığı olanlarda daha sık görülür. Çünkü ıkınma ile birlikte makat bölgesinde bulunan toplardamarların aşırı basınca maruz kalarak genişlemesine neden olur. İç ve dış olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. İç basur kendi içerisinde 4 evreye ayrılmaktadır. Dışkılama esnasında kanama ile ortaya çıkan hastalığı yakından tanımak için aşağıda yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz. https://www.ideaklinik.com/basur-nedir-neden-olur.html

Anal Fissür (Makat Çatlağı)

Toplumda en sık görülen hastalıklardan biri daha Anal Fissür ya da diğer bir tabirle makat çatlağı, makat yırtığı yine aynı şekilde kadın, erkek ve hatta 1 yaşındaki bebeklerin %80’ini etkilemektedir. Sorunun kaynağı büyük ölçüde yine kabızlık ve çok nadir ishal olmaktadır. Olaya kabızlık yönünden baktığımızda dışkının gecikmesi sertleşme ve daha kalın olmasına neden olur. Sert ve kalın olan dışkı anüs içerisinden geçer küçük bir çiziğe (yırtığa) neden olmaktadır. Bu noktadan sonra çok şiddetli can yanması görülmektedir. Bu durum her dışkılama esnasında tekrarlanır. Çünkü yırtılan cilde dışkı temas ettiği için ciddi anlamda can yanmasına neden olur. İlk etapta 10-15 günlük süreçte can yanması dışkılama sonrası geçerken, önlem alınmaması, tedavi edilmemesi halinde ise sorun kronik hale gelecek ve can yanması dışkılama sonrası birkaç saat daha devam edecektir. Tedavisinde ameliyat dâhil birçok yöntem uygulanmaktadır. Bizim uyguladığımız yöntem ise BOTOX olup, sadece 1 dakika içinde uygulanmaktadır. Ameliyatsız yöntem olması nedeniyle kontrolsüz kas kesilmeleri ve buna bağlı olarak gaz ve dışkı kaçırmaya neden olmaz. Anal Fissür ve tedavisine dair detaylara aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. https://www.ideaklinik.com/anal-fissur-makat-catlagi-nedir.html

Kondilom (Makat Siğili)

Yine sıkça karşılaştığımız sorunlardan biri de kondilom dediğimiz (makat siğili) olup, ellerimizde gördüğümüz siğillerden farkı yoktur. Bulaşıcı HPV virüsü olması nedeniyle kesinlikle geç kalınmadan tedavi edilmesi gerekir. Aksi halde başta eşiniz olmak üzere ortam kullanım alanlarından yararlandığınız insanlara kolaylıkla bulaşabilmektedir. Tedavisi siğili yok edilmesi ve 6 aya kadar takip edilmesi şeklinde yapılmaktadır. Tedavi edilen siğillerin yerine 1 ay içerisinde yenileri çıkabilmektedir. Çıkması halinde tekrardan doktorunuza müracaat ederek çıkan siğillerinde yeniden yok edilmesi gerekir. 6 Ay boyunca kişide herhangi bir siğil olmaması halinde artık bu sorundan kurtulmuş demektir. Tedavide elektrokoter yanı sıra radyofrekans gibi cihazlar kullanılmaktadır.
https://www.ideaklinik.com/makat-sigili-tedavisi.html

Diğer Hastalıklar

Proctoloji uzmanları yukarıda detayları yer alan hastalıklar yanı sıra yine sıkça karşılaşılan Anal Hematom, Anal Fistül, Anal Dermatit ve Kabızlık gibi sorunlarda sizlere destek olmaktadır. Bunların dışında kanserleşme riski bulunan benleriniz yanı sıra ayaklarda ciddi anlamda sıkıntıya neden olan nasırlardan da 1 dakika gibi kısa sürede ameliyatsız olarak kurtulabilirsiniz.

]]>
https://www.kildonmesiklinigi.com/idea-klinik.asp/feed 2
Makat Akıntısı (Kıl Dönmesi İltihabı) Neden Olur? https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-iltihap-akintisi.asp https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-iltihap-akintisi.asp#comments Wed, 29 Jun 2016 10:19:53 +0000 http://www.kildonmesiklinigi.com/?p=443 Kıl Dönmesi İltihabı

Dikkat ederseniz son zamanlarda geliştirilmeye çalışılan robotlara çeşitli insansı özellikler kazandırılmaya çalışılıyor. Fakat insanın özelliklerine baktığınızda aslında sayılmayacak kadar fazla olduğunu görürsünüz. O nedenle robotlara insansı özellikleri eklemek yüzlerce yıl daha sürebilir. Bu sayfada Plonidal Sinüs hastalarında görülen ve vücudun kendini yabancı cisimlere karşı nasıl koruma altına aldığını göreceğiz. Tabii ki konuyu daha net anlayabilmek için hastalığın yapısını bilmek gerekir. Kıl dönmesi büyük ölçüde kuyruk sokumu bölgesinde görülen ve vücudumuzun çeşitli yerlerinden dökülen kıl, tüy, elbise tozu gibi maddelerin cilt altına girmesi halidir.

Makat Akıntısı

Vücut Yabancı Cisimleri Algılayarak Önlem alır
Kuyruk sokumu bölgesinden cildi delerek deri altına giren yabancı maddeler için vücut hemen harekete geçerek koruyucu ve önleyici önlemlere başvurmaktadır. Bu kapsamda ilk olarak cilt altına giren kılları yok etmek adına bir sıvı salgılar. Beyaz renkteki bu sıvı maalesef beklenen etkiyi gösteremeyip, cilt altındaki yabancı cisimleri imha edemez. Sonrasında ise cilt altında biriken yabancı cisimleri koruyucu bir zar ile kaplayarak onların cilde temasını önlemektedir.

Salgılanan Sıvı Vücut Dışına Çıkması Gerekir
Cilt altındaki yabancı cisimleri imha etmek için salgılanan sıvı vücut dışına çıkması gerekir. Bunun içinde genelde kılların giriş deliklerini kullanmaktadır. Bu durumda makatta akıntı problemi ortaya çıkmaktadır. Makat akıntısı günlük 2-3 damla olacak düzeyde olup, iç çamaşırını ıslatacak düzeyde olmaktadır.

Kişide Ateşlenme Görülebilir
Cilt altında biriken kılları ciltten uzak tutmak için zar ile kapladığını belirttik, bu zar çok sağlam olmayıp, basit bir şekilde zarar görecek düzeydedir. Öyle ki sert oturuşlar, kuyruk sokumuna alınacak tekme gibi darbeler yanı sıra uzun yolculuk esnasında bu zar zarar görebilir. Bu şekilde kişide farklı sıkıntılar görülebilir. Bu sıkıntıların başında ise ateşlenme görülmektedir.

Kıl Dönmesi Apsesine Neden Olabilir
Makat akıntısı yada diğer adıyla kıl dönmesi iltihabı normal akış sürecinde ciddi bir soruna neden olmaz. Fakat bu akıntı her zaman düzgün bir şekilde devam etmeyebilir. Çünkü akıntının dışarı çıktığı delik yada delikler tıkanması halinde akıntı dışarı çıkamayarak apse dediğimiz soruna neden olmaktadır. Kıl Dönmesi apsesi ile ilgili ayrıca detaylı bir sayfa hazırlanmış olup, kesinlikle geç kalınmadan boşaltılması gereken bir sorundur. Yoksa geçen her zaman apsenin olduğu cilde hasar vermektedir.

Sonuç Olarak (Makat Akıntısı Ciddiye Alınmalıdır)
Kıl dönmesi belirtileri çok fazla olmayıp, en belirgin hali ilk etapta kuyruk sokumunda delik ve akıntı olmaktadır. Çamaşırı ıslatacak düzeyde bir akıntı problemi yaşıyorsanız mutlaka bir genel cerrahi uzmanına muayene olmanız gereklidir.

IDEA Kliniklerde Ücretsiz Muayene İmkanı Sunuluyor
Son olarak güzel bir sağlık haberi verelim. Anal bölge ile ilgili yaşadığınız tüm sorunlar için IDEA kliniklerinden yararlanabilirsiniz. Alanında tecrübeli Proctoloji (Makat Hastalıkları) uzmanlarının görev yaptığı idea kliniklerde tüm hastaların muayenesi ücretsiz olarak yapılıyor.

Yapılan muayenede kıl dönmesi teşhisi konursa 5 dakika gibi kısa bir sürede Mikro Sinüsektomi yöntemi ile tedavi olursunuz. Apse olması halinde ise öncelikle apse boşaltılır ve hasta 2 ay sonra tedaviye gelmesi önerilir.

]]>
https://www.kildonmesiklinigi.com/kil-donmesi-iltihap-akintisi.asp/feed 317
Pilonidal Sinüs Nasıl Geçer? https://www.kildonmesiklinigi.com/nasil-gecer.asp https://www.kildonmesiklinigi.com/nasil-gecer.asp#comments Tue, 21 Jun 2016 10:52:47 +0000 http://www.kildonmesiklinigi.com/?p=615 Günlük hayatta her insanın başına gelebilecek bir çok hastalık ve sağlık sorunu bulunmaktadır. Bunların bir çoğu kendi kendine geçme imkanı olurken, bir çoğu ise ilaç, krem vs ile sorun olmaktan çıkmaktadır. Büyük bir bölümü ise kendi kendine geçmediği gibi hastanın da çözüme yönelik yapabileceği herhangi bir müdahale bulunmamaktadır. İşte o hastalıklardan biri Kıl Dönmesi daha çok erkekleri etkileyen bu makat hastalığında tek çözüm yolu doktor müdahalesidir.

Pilonidal Sinüs Çözümü

Kendi Kendine Geçer mi?
Bu soruya cevap vermeden önce hastalığın yapısal faktörünü gözümüzde canlandırmak gerekir. %95 gibi büyük ölçüde kuyruk sokumu bölgesinde görülen Pilonidal Sinüs saç ve vücudumuzdan dökülen kıl, tüy gibi yabancı maddelerin cilt altına girerek oluşturduğu bir hastalıktır. Şimdi soruya cevap vermek gerekirse kıl dönmesi kendi kendine geçme imkanı %1 bile değildir. Çünkü cilt altına giren kılların kendi kendine çıkması mümkün değildir. O nedenle cerrahi müdahale gerekir. Çünkü doktor bulunduğu bölgede 2-4 cm alanda cildi keserek çıkarması gerekir.

Cerrahi Müdahale (Tedavi) Tek Çözüm Yoludur
Evet arkadaşlar cilt altına giren ve orada kapsül haline giren kılların çıkarılması için tedavi olmak gerekir. Tabii ki burada tedaviden kasıt ilaç, krem vs değil, çünkü onların herhangi bir faydası olmaz. Burada ki amaç cerrahi müdahale doktor müdahalesi bunun içinse ameliyat kaçınılmaz olmaktadır. Ameliyat deyince hemen korkmayın günümüzde yaklaşık 50 farklı Kıl Dönmesi Ameliyatı bulunmakta olup, sizin üzerinize düşen en gelişmiş uygulamayı araştırmaktır. Bizim önerimiz şuan için en gelişmiş teknik olan Mikro Sinüsektomi olacaktır. Çünkü klasik uygulamalara göre inanılmaz farkları bulunmaktadır. Dilerseniz uygulamayı kısaca tanıyıp, sonrasında nasıl yapıldığı ve avantajlarına bakalım.

Mikro Sinüsektomi Nedir, Nasıl Yapılır?
Günümüzde en çok uygulanan kıl dönmesi ameliyat tekniklerinden biri BASCOM olup, IDEA Bakırköy Kliniği doktorlarından Op. Dr. Atilla KAYA bu yöntemi daha da geliştirerek Mikro Sinüsektomi yöntemini geliştirmiştir. Sadece 5 dakika içinde yapılan tedavi sonrası evinize, işinize, okulunuza dönebiliyorsunuz. Düşünseniz hastanede yatma gereği yok, evde istirahat etme, iş gücü kaybı sıkıntısı ve aynı şekilde ameliyat sonrası pansuman yaptırma gerek yok böylesine gelişmiş bir uygulamadır.

Kesi 2-4 cm Alanda Yapılır
En güzel yönü ise sağlam dokuya hiç bir şekilde zarar vermemesidir. Kıl dönmesi çıkarılması için bulunduğu bölge cildi kesilmesi gerekir. Başarılı bir yöntemde kesi oranı minimum düzeyde olmalıdır. Bunun için Mikro Sinüsektomi bazen 1-2 cm alanda kesi ile uygulanmaktadır. Klasik yöntemlere baktığınızda ise kesi oranı bazen 30 cm olabilmektedir. Tabii ki büyük bir bölümü sağlam dokudan kesilmektedir. Böylesine büyük bir kesi yapılması hastanın iyileşme sürecini aylarca uzatmaktadır. Nasıl yapıldığını aşağıda yer alan video’dan görelim.

Narkoz yok, Hastanede Yatma ve İş Gücü Kaybı Yok
Yukarıda yer alan görüntülerde izlediğiniz gibi yaygın sorunlarda bile nokta atışı şeklinde uygulanmaktadır. Yukarıda yer alan hastada oldukça yaygın olup, bunun için 2 farklı noktaya işlem yapıldı. Klasik yöntemlerde ise bu hastaya 10 cm ve üzeri bir kesi yapılması gerekirdi. Mikro Sinüsektomi yönteminde kesi küçük olduğu için uygulama ameliyathane ortamına gerek kalmadan klinikte yapılmaktadır. Narkoz gerekmediği (bölgesel uyuşturma) yapıldığı için tedavi sonrası hastanede yatmak gerekmez. Kişi 10 dakikada sağlığına kavuşarak evine, işine dönebilmektedir.

]]>
https://www.kildonmesiklinigi.com/nasil-gecer.asp/feed 18
Mikro Sinusektomi Ameliyatı https://www.kildonmesiklinigi.com/mikro-sinusektomi-ameliyati.asp https://www.kildonmesiklinigi.com/mikro-sinusektomi-ameliyati.asp#comments Wed, 22 Jul 2015 13:40:05 +0000 http://www.kildonmesiklinigi.com/?p=555 Makat hastalıkları arasında daha çok 15-35 yaş arası erkekleri etkileyen etkileyen bir hastalık Pilonidal Sinus yada bizim bildiğimiz ismiyle Kıl Dönmesi ile bir ömür geçirmek mümkün değildir. Mutlaka bilimsel yöntemlerle tedavi edilmesi gerekmekte olup, tek çözüm yolu ise Kıl Dönmesi ameliyatları ile mümkündür. Günümüze kadar yaklaşık 20 farklı teknik denenmiş olup, geçmişte kalan klasik yöntemler insanlarda korkuya neden olmuştur. Fakat geçen süreçte geliştirilen Mikro Sinüsektomi gibi yöntemler klasik ameliyatlara göre çok büyük farklı bulunmaktadır.

Kıl Dönmesi Ameliyatı

Mikro Sinüsektomi Ameliyatı Nedir?
Kıl Dönmesi tedavisi için geliştirilen en başarılı yöntemlerden biri olup, Bascom yönteminin modifiye ve geliştirilmiş halidir. Sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede Pilonidal Sinus probleminden kurtulup, hastanede yatma ve iş gücü kaybı yaşamadan hayatınıza kaldığınız yerden devam edersiniz. Aynı zamanda yüzüstü yatma ve pansuman gerekmez.

Mikro Sinüsektomi Nasıl Yapılır?
Hemen hemen tüm kıl dönmesi hastalarında (Çok ileri derece olanlar hariç) uygulanmakta olup, muayene ile tespit edilen kıl yumağının olduğu yerde 2×2 cm alanda yapılan kesi ile cilt altında biriken kıl yumağı kılları saran kapsülü ile birlikte çıkarılmaktadır. Cerrahi dikiş ile dikilmesi nedeniyle kolay kolay kıl dönmesi ameliyatı olduğu anlaşılmaz.

Hastane Yatma ve İş Gücü Kaybı Yok
Yukarıda yer alan video’da izlemiş olduğunuz yöntemle tedavi olan hastalar İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa IDEA Klinik sadece 10 dakika süren operasyon sonucu hastamızı 15 dakika salonda istirahat etmesini sağlıyoruz. Bu süre sonunda hastamızı son kez kontrol ederek hayatına kaldığı yerden devam etmesi için gönderiyoruz. Mikro Sinüsektomi ameliyatı olan kişi evine, işine, okuluna yada tatiline kaldığı yerden devam edebilir. Kişinin yanında refakatçi getirmesine gerek olmayıp, dilerse aracını kendisi kullanabilir. Klasik ameliyatlarda ise hasta en az 1 hafta hastanede yatması gerekli olup, ayrıca 2 ay kadar evinde istirahat etmesi gerekmektedir.

Pansuman Yaptırmanıza Gerek Yoktur
Klasik ameliyatlarda hastalar günlük olarak pansuman yaptırmaları gerek olup, bu uygulama yaranın iyileşmesi sürecinde 6 ay kadar uygulanır. Mikro sinüsektomi ile tedavi olanların ise pansuman yaptırmaya hiç bir şekilde gerek olmayacaktır.

Mikro Sinüsektomi Fiyatı Ekonomik Olup, SGK Geçerlidir
IDEA Klinik Kıl Dönmesi Tedavi Merkezi (İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de) bulunan kliniklerinde muayene ücretsiz olup, tedavi ücreti ise SGK anlaşması kapsamında %50 indirimli yapılmaktadır.

Ameliyat Proctoloji Uzmanları Tarafından Yapılır!
Makat hastalıkları konusunda en az 20 yıllık tecrübeye sahip olan IDEA Klinik Doktorları genel cerrahi uzmanları olup, aynı zamanda Proctoloji konusunda binlerce tedaviye imza atmış isimlerden oluşmaktadır. Op. Dr. Atilla KAYA, Op. Dr. Seher ŞİRİN, Op. Dr. Canan Erdem, Op. Dr. İbrahim Kavak, Op. Dr. Ergun AYGÖREN, Op. Dr. Adil ALTINSOY hizmet vermektedir.

Mikro Sinüsektomi Yapan Hastaneler
Yurt dışında en çok uygulanan kıl dönmesi tedavi yöntemlerinden biri olan Mikro Sinusektomi Türkiye’de uygulanışı hızlıca yaygınlaşmaktadır. İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir’de yaşayanlar Idea kliniklerinden yararlanabilirsiniz.

Kıl Dönmesi Ameliyatı İzle
Yukarıda özetle anlatmaya çalıştık ama yeterli olmayacaktır. En iyisi aşağıda yer alan video’da mikro sinüsektomi ve klasik ameliyatlar ile kıyaslamasını sonuna kadar izlemenizi rica ediyoruz.

Kliniklerimiz sizlere daha iyi hizmet verebilmek için randevulu çalışmakta olup, muayene ve tedavi işlemleri için telefon ve İnternet üzerinden online randevu almayı unutmayınız.

]]>
https://www.kildonmesiklinigi.com/mikro-sinusektomi-ameliyati.asp/feed 51
Kıl Dönmesi Nasıl Tedavi Edilmeli? https://www.kildonmesiklinigi.com/nasil-tedavi-edilir.asp https://www.kildonmesiklinigi.com/nasil-tedavi-edilir.asp#comments Fri, 27 Feb 2015 13:51:09 +0000 http://www.kildonmesiklinigi.com/?p=518 Evet arkadaşlar bu konuda kıl dönmesi nasıl tedavi edilir, yada nasıl çıkarılır hususunu ele alıp sizleri bilgilendireceğiz. Fakat bunun öncesinde konuyu net bir şekilde anlamak için öncelikle hastalığı özetle tanımalıyız. Orjinal adı Pilonidal Sinüs olan (Kıl Dönmesi) insanların kıl batması ile karıştırdığı bir hastalıktır. Genelde kuyruk sokumu bölgesinde görülen Pilonidal Sinüs saç ve vücudumuzun farklı yerlerinde bulunan kıl ve tüylerin cilt altına girmesidir. Tedavisi teorik olarak anlatmak gerekirse cilt altında biriken kılların cıkarılmasıdır. Dikkat edilmesi gereken husus ise o kılları sarmalayan kapsül ile birlikte çıkarılması gerektiğidir. Yoksa tedavi tam anlamı ile gerçekleşmiş sayılmaz.

Kıl Dönmesi Nasıl Çıkarılır

Kıl Dönmesi Nasıl Anlaşılır?
Evet arkadaşlar vücudun en hassas bölgesi olan kuyruk sokumundan cilt altına giren kıllar ilk başlarda herhangi bir şikayete neden olmayacağı için kesinlikle anlama imkanınız olmayacaktır. Ne zamanki cilt altında kıllar artıp, iltihap, akıntı ve kaşıntı gibi belirtileri ortaya çıkması ile anlaşılır. En önemli belirtileri makat bölgesinde iltihaplanma ve kötü kokuya neden olan akıntılar olduğu söylenebilir.

Kıllar Kapsülü İle Çakarılmalıdır
Cilt altına giren kılları sarmalayan bir kapsül bulunmaktadır. Kılların cildimize zarar vermesini engelleyen bu kapsül oldukça hassas olup, sert otoruşlarda zarar görüp patlama riski bulunur. Patlaması halinde ise çok şiddetli ağrı ve kişide ateşlenmeye neden olur. Böylesi durumlarda mutlaka doktora gitmelisiniz. Kıl Dönmesi probleminden tamamen kurtulmak için cilt altında biriken kılların kapsülü ile birlikte çıkarılması gerekir.

Kıl Dönmesi Ameliyat İle Çıkarılır!
Ameliyat demek 0,5 cm ve üzeri yapılacak kesilere denir. Kıl dönmesinin tedaviside kesi ile yapılacak olması nedeniyle ameliyat sayılır. Ameliyatsız kıl dönmesi mümkün değildir. İlaçla, kremle, bitkisel karışım vs ile kesinlikle mümkün değildir. Sakın bu şekilde gereksiz işlerle zaman kaybetmeyin. Bugüne kadar geliştirilmiş 15 kıl dönmesi ameliyatı olup, onların en başarılısı ise Bascom ve onun geliştirilmiş hali olan Mikro Sinüsektomidir.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Mümkün Değildir
Yada şöyle söyleyim başarılı bir sonuç elde etmezsiniz. Bazı hekimler bilimden uzak bir şekilde cilt altında biriken kılları çıkarmaya çalışıyorlar. Fakat hiç bir şeyi görmeden yaptıkları bu iş maalesef bilimsel olmadığı gibi kapsülü ile birlikte çıkarma imkanı olmayacaktır. Cilt altında kalan kıllar olacağı ve onları sarmalayan kapsülünde patlamış olacağı için aslında birde risk içermektedir. Zaten ilaç, krem vs ile kıl dönmesi çıkarılamayacağı için ameliyatsız yöntemi yoktur.

Kıl Dönmesi Ameliyatları Araştırılmalı
Bu işin tek çözüm yolu ameliyat olup, bugüne kadar 15 farklı teknik geliştirilmiş bir çoğu maalesef hastaya zorluk çıkarması nedeniyle tarihe karışmıştır. Bugüne kadar gelen 2 yöntem olup bunlar Bascom ve onun modifiye edilmiş hali Mikro Sinüsektomidir. Klasik ameliyatlar ile Mikro Sinüsektomi arasında ciddi farklar vardır. Hatta aşağıdaki video’da klasik yöntem ve Mikro Sinüsektomi kıyaslamasını izleyip görelim.

10 Dakikada Kıl Dönmesinden Kurtulun
Klasik yöntemlere göre oldukça gelişmiş olan Mikro Sinüsektomi sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen operasyondur. Bu süreçten sonra hastamız 15 dakika dinlendirildikten sonra tek başına evine, işine, okuluna yada gezmeye gidebilir. Klasik yöntemler gibi hastanede yatma, narkoz, pansuman, oturma banyosu vs gerekmez. O nedenle özellikle Mikro Sinüsektomi ile tedavi olmanızı öneriyoruz.

]]>
https://www.kildonmesiklinigi.com/nasil-tedavi-edilir.asp/feed 9